Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sanghabijeenkomst | maandag

21 augustus 2028 om 19:45 - 21:30

DOORGAANDE GROEPEN

Zen is een doorlopende oefening die bij iedere stap op je levensweg van toepassing is. Het helpt enorm om hier – op een voor ieder unieke en eigen manier – gezamenlijk in op te trekken.

Onze doorgaande groepen bieden hiervoor structuur door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg samen vanuit diverse invalshoeken te bestuderen en oefenen. De doorlopende groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

De maandaggroep komt bijeen o.l.v. Dick Butsugen sensei. De opbouw is: soetrarecitatie, 25 minuten zitmeditatie (zazen), Dharmales (teisho), loopmeditatie (kinhin), 25 minuten zitmeditatie (zazen) met voor wie wil persoonlijk onderhoud (daisan), gezamenlijk ceremonieel theedrinken, bodhisattvagelofte.

Klik hier voor meer informatie over de opzet en aard van onze doorgaande groepen.

Dick verstegen

De werkelijkheid die zijn leven elk moment aanbiedt, is voor Dick de grote inspiratiebron. Hij erkent dit als een mysterie waar we onze vinger niet achter kunnen krijgen. Maar we kunnen het wel benaderen en steeds beter ‘zien’ via de vraag: wat is er gaande? Dan kan het opeens zijn dat we ons opgenomen weten in dat mysterie.

Dick laat zich in zijn onderricht leiden door oude teksten en actuele gebeurtenissen. De grote en oeroude zen-traditie biedt hem een overtuigende bedding om het mysterie te omcirkelen. Hij schat die traditie hoog, maar is ervan doordrongen dat ook zen slechts een vorm is om het ‘re-ligare’ (weer in verbinding brengen) uit te dragen. Hij werkt graag in een interactieve setting en biedt ook koan-studie aan.

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kun je je aanmelden voor deze activiteit.

4 + 6 =

Gegevens

Datum:
21 augustus 2028
Tijd:
19:45 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting,Gelderland6564 BLNederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Dick Butsugen