Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sanghabijeenkomst | woensdagavond

30 juli 2025 om 19:45 - 21:30

DOORGAANDE GROEPEN

Zen is een doorlopende oefening die bij iedere stap op je levensweg van toepassing is. Het helpt enorm om hier – op een voor ieder unieke en eigen manier – gezamenlijk in op te trekken.

Onze doorgaande groepen bieden hiervoor structuur door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg samen vanuit diverse invalshoeken te bestuderen en oefenen. De doorlopende groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

De woensdagochtend groep komt bijeen o.l.v. Misha Beliën. De opbouw is: soetrarecitatie, 25 minuten zitmeditatie (zazen), Dharmales (teisho), loopmeditatie (kinhin), 25 minuten zitmeditatie (zazen) met voor wie wil persoonlijk onderhoud (daisan), gezamenlijk ceremonieel theedrinken, bodhisattvagelofte.

Klik hier voor meer informatie over de opzet en aard van onze doorgaande groepen.

Misha Beliën

De mystieke ervaring van verbinding biedt Misha een onuitputtelijke inspiratiebron. De motivatie voor zijn zenleraarschap is dan ook ‘het oefenen van onze innerlijke ervaring van verbinding’. Dit staat bovendien centraal in zijn leven met Lotte en hun zoontje Yura én in zijn werk als boeddhistisch documentairemaker.

De uitgangspunten van zen en het centrum vormen de leidraad in de bijeenkomsten die Misha begeleidt. Daarbij legt hij graag de nadruk op het oefenen en een gezellig, intiem gezamenlijk onderzoek. Hij wordt graag verrast door nieuwe zienswijzen en gebruiken waarin de essentie van zen voelbaar tot leven komt. Zo maakt hij gebruik van oefeningen uit andere tradities en verschillende gespreksvormen, zoals een Socratisch gesprek.

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

8 + 8 =

Gegevens

Datum:
30 juli 2025
Tijd:
19:45 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting,Gelderland6564 BLNederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Misha Beliën