Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Samu

Samu

17 juli om 12:30 - 17:00

Zenbrief mei 2023 Zen Centrum Nijmegen

samu

Van oudsher wordt ‘samu’ in de zentraditie gezien als het werk om het klooster in stand te houden.

Bijvoorbeeld met aandacht de wc schoonmaken, koken of tuinieren. Wie wel eens een zenretraite heeft gedaan is ermee bekend. Het is een activiteit waarmee je je eigen beoefening voortzet in alledaagse handelingen. Samu is daarmee niet wezenlijk anders dan je zitmeditatie. Het draait om precies dezelfde betrokkenheid bij wat op dit moment je aandacht vraagt. Hierin kun je een gevoel van verbinding en liefde ervaren. wat door je werkzaamheden ook anderen en je omgeving nog meer ten goede kan komen. Maar minstens zo belangrijk is dat je tijdens samu geconfronteerd kunt worden met gedoetjes waar je met elkaar in compassie van kunt proberen te leren. Verlichting op het kussen is één ding, maar wat als je ervan af komt? Want hoe kom je samen tot een prettige aanpak en een goed resultaat? Juist samen door elkaar op humoristische, verdrietige en uitdagende momenten te ontmoeten kun je relaties verdiepen, of dat nou met jezelf, de ander of de plek is.

De komende tijd leggen we ons met name toe op de aanleg van de tuin rondom De Zendo. Met deze tuin hopen we de rust en inspiratie nog meer toegankelijk te maken voor onszelf, maar ook voor alle passanten op het park met meer of minder interesse in zen.

Het tuinieren brengt ons in de gelegenheid om aandacht, speelsheid en verwondering kracht bij te zetten. Onze werktitel ‘spirituele speeltuin’ inspireert ons om te komen tot een tuin die Kwan Yin (de godin van compassie) siert. Wekelijks organiseren we een samu-moment op woensdagmiddag. Soms zijn er ook andere samu-dagen. Houd daarvoor de agenda in de gaten.

Samen starten

Voor ieder die wil aansluiten, we starten het samu-moment met een meditatie van 10 minuten en de bodhisattva-geloften.

We starten om 12.30u.

Als je later wilt komen is dat natuurlijk ook prima. Een uurtje helpen kan ook en iedereen kan de hele middag in- en uitlopen.

Doe je mee?

Meld je aan via 0683404090 en lotte@zennijmegen.nl dan houden we rekening met lekkers tijdens de koffie en thee!

Benieuwd naar alle geplande dagen? Bekijk hier de agenda.

 

Zenbrief mei 2023 Zen Centrum Nijmegen

Gegevens

Datum:
17 juli
Tijd:
12:30 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting,Gelderland6564 BLNederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie