Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Doorgaande groep | donderdag

Sanghabijeenkomst | donderdag

17 december 2026 om 19:45 - 21:30

DOORGAANDE GROEPEN

Zen is een doorlopende oefening die bij iedere stap op je levensweg van toepassing is. Het helpt enorm om hier – op een voor ieder unieke en eigen manier – gezamenlijk in op te trekken.

Onze doorgaande groepen bieden hiervoor structuur door wekelijks samen te mediteren en onze zenweg samen vanuit diverse invalshoeken te bestuderen en oefenen. De doorlopende groepen zijn gericht op mensen die het starters-traject hebben doorlopen of op andere wijze ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan.

De donderdagavond groep komt bijeen o.l.v. Meike Oosterwijk. De opbouw is: soetrarecitatie, 25 minuten zitmeditatie (zazen), Dharmales (teisho), loopmeditatie (kinhin), 25 minuten zitmeditatie (zazen) met voor wie wil persoonlijk onderhoud (daisan), gezamenlijk ceremonieel theedrinken, bodhisattvagelofte.

Klik hier voor meer informatie over de opzet en aard van onze doorgaande groepen.

Meike Oosterwijk

Meike (1977) studeerde filosofie aan de RU Nijmegen en studeerde af op het vrijheidsbegrip bij Sartre en Dostojevski. Ze werkt in het onderwijs en is graag in haar moestuin tussen de kruiden, de bloemen en de groenten. In 2014 begon ze met zazen bij het Zen Centrum Nijmegen. Twee jaar later werd ze leerling van Dick Verstegen Sensei en begon ze met het geven van introductiecursussen. In 2017 deed ze jukai (de ceremonie van het geven en ontvangen van de voorschriften) en kreeg de naam Shonu (karakters: ‘planten’ en ‘tuin’) Jisen (karakters: ‘compassie’ en ‘lente’). In 2023 werd zij tot zenmonnik gewijd.

Aanmelden

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor deze activiteit.

13 + 12 =

Gegevens

Datum:
17 december 2026
Tijd:
19:45 - 21:30
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

De Zendo
Profetenlaan 2
Heilig Landstichting,Gelderland6564 BLNederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Meike Oosterwijk